duminică, 18 septembrie 2011

Penibil


mai in toata Europa suntem tratati ca ultimii oameni.
suntem facuti tigani,hoti,cersetori,nespalati si needucati.
ne ofuscam atunci cand ni se atribuie generic toate aceste "complimente".
nu prea stam sa ne gandim daca oamenii aia care ne boteaza asa au sau nu dreptate.
ori daca luam firul la despicat observam cu stupoare ca avem mostre chiar aici la noi in propria ograda.
este penibil ca la o manifestare cu participare internationala,la care buna parte din public sa nu fie autohton,iar tu omul din sala,ROMANUL adica,sa aplauzi ca tarlanul intre miscarile unei lucrari simfonice apartinand lui Enescu.
daca tot ai aterizat in sala aia incultule ocupant de scaun,si este clar ca nu te pricepi,apai abtinete in a te da mare apaludand cand nu trebuie pentru ca iti faci neamul de bacanie.
si-mi vin in minte cuvintele lui Abraham Lincoln "Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si astfel sa inlaturi orice dubiu".este rusinos ca dirijorul sa iti arate ca inca nu trebuie sa aplauzi,
iar cand aia de afara ne fac inculti si lipsiti de tact ni se basica pipota.
apoi,este penibil sa apari la o asemenea manifestare in tenesi,fara ciorapi,cu pantaloni scurti si cu o camasa a carei maneci sunt suflecate pana la cot,chit ca sunt de culoare neagra.
oamenii aia de prin sala ce au venit imbracati elegant pentru ca se respecta pe sine si respecta manifestarea nu au de unde sa stie ca tu esti "marele actor" florin piersic junior.
daca ansamblul simfonic care a concertat aseara ar fi fost unul de pe nu stiu unde poate ca n-as fi zis asta,din pacate era chiar din patria sobrietatii si a etichetei si se numeste Royal Liverpool Philarmonic Orchestra.
macar cuvantul "Royal" sa fi zis cate ceva unora...........


Niciun comentariu: