sâmbătă, 18 septembrie 2010

MNAC
in noptea asta avem de colindat,e noaptea alba a muzeelor.
nu stiu de ce dar e mai interesant asa,poate si pentru ca fata de o vizitare cotidiana aceasta are o particularitate,este animatie multa.
altfel daca vrei sa vizitezi Muzeul National de Arta Contemporana tre' sa-ti iei si niste antidepresive caci de cate ori am fost abia ce mai zaream si un alt vizitator prin galerii.
nu ma intreb de ce-i asa,raspunsurile vin de la sine.
suntem bombardati cu toate prostiile de o media nastrusnica si pusa pe facut bani si in consecinta n-are rost sa mai si luminam poporul,mai bine'l lasam in suc propriu,e mai profitabil.
deschis de pe vremea ce aveam un prim ministru iubitor de arta,muzel parca este incremenit in inceputurile sale.
spatii largi in niciun fel fructificate,proiecte avangardiste ce se asuma cu greu,o rutina ce se observa la mai tot pasul.

in acceptiunea celor de la MNAC modern este doar ce se intampla astazi, eventual saptamana trecuta.
din pacate in loc sa aiba initiativa de a aduna intr-un singur loc multe dintre operele ce cu adevarat reprezinta arta contemporana a artistilor romani,cei ce conduc muzeul raman tributari
ideii ca e cel mai comod sa ai expozitii efemerida.
la urma urmei te scutesc de griji.
ce rost are sa iti bati capul cu una permanenta cand poti aloca un etaj intreg unui concept video sau audio ca mai apoi sa bifezi totul ca pe o mare realizare.
ca unul ce a mai pasit si prin alte lacasuri de arta contemporana nu pot decat sa ma intristez ca in tara mea nu imi pot desfata privirea cu cele mai reprezentative creatii contemporane mie.
si atunci ce fac?
pai ce sa fac?
iau avionul,ca a inceput sa fie mai ieftin decat autobuzul,si plec.
la Paris,la Londra,la Amsterdam,la Berlin si admir ce au facut altii.
nu de alta,dar ii pot vedea si pe artistii ce au apartinut anilor din urma,nu numai pe cei ce deabia au lepadat scutecele saptamana trecuta.......Un comentariu:

karina spunea...

De cand te stiu esti in plina verva in fiecare noapte a muzeelor si in fiecare an:)) Ma bucur ca ai rabdarea colindatului:)) Oricum e minunat sa le vizitezi din cand in cand.