vineri, 6 aprilie 2012

Vrajitorul Misha Katz


multa lume imi spune ca nu sunt corect atunci cand afirm ca lumea de la Ateneu este rece si lipsita de acel suflu special ce inobileaza o lucrare muzicala reprodusa in concert.
in seara aceasta am avut confirmarea parerii mele,si nu de la oricine ci de la un mare maestru al dirijatului;Misha Katz.
la final,ce il pot caracteriza ca rar intalnit intr-o sala de concert,si nu vorbesc aici doar de Romania,maestrul a exprimat multumiri intregii sali cuprinzand in ea atat maestrii concertanti cat si publicul,singurul sau regret fiind acela ca nu cunoaste limba romana.o sala calda l-a ovationat minute in sir vrajita fiind de stilul,eleganta si caldura pe care acest om STIE sa o imprastie in jurul sau.
amestecul de uluiala si de veselie ce a cuprins sala dupa incheierea concertului era de fapt expresia amprentei pe care un mare muzician a lasat-o asupra unui public pe care mereu l-am caracterizat ca fiind sincer,onest,fara bani,fara staif,dar cu mult,mult apetit catre muzica.
caci asta diferentiaza in mod categoric Sala Radio de Ateneul Roman.
cand parafa ti-o aplica un geniu al dirijatului e bine sa mai cugeti tu dirijor roman infatuat,rutinat si plin de ifose.
si nu putini sunt aceia care ar fi trebuit sa isi ia notite........


Niciun comentariu: